La Tomaquera

La Tomaquera no s'aguanta sola. Ves quina inutilitat de planta, que de tan domesticada ja no dóna fruït sense que li donin canya. Però ja és això. Cal cuidar i donar canya a les coses que es volen. Aquest blog no pretén més. Rajar de tot plegat sense perdre les ganes per treure'n fruït. Hi esteu convidats i convidades.

dijous, de maig 17, 2007

Una dreta raonable... i amb Gintònics


Fa unes setmanes, entre gintònics i cerveses, vaig conèixer a en Francesc Cano, periodista i liberal.
.
En Francesc escriu una columna al diari El 9 Nou del Vallès Oriental i, en complicats torns laborals, posa veu a les noticies de Catalunya Informació. Un tot terreny que, en canvi, no vol tenir bloc. Amb el que podria explicar...
.
En Francesc Cano no s'amaga, i encara que ho fes no serviria de gaire, perquè és transparent com ell sol. I amb 5 gintònics ja ni el veus. Si no fos perquè et confessa la seva condició de periodista en quant et veu podries creure que ha sortit d'ESADE fa un parell d'anys.
.
Però les aparences poden enganyar. Li va passar a ell amb mi, com admet a la seva columna d'aquest dilluns. De copes amb un sindicalista... es va espantar. De fet, com admetia més tard, "les polítiques d'ICV em fan por, però us respecto".
.
I el respecte va ser mutu perquè, lluny de la crispació tan habitual aquests dies (mesos?, anys?), en Francesc i jo compartim el gust pel diàleg i la voluntat d'arribar al punt de trobada.
.
Això és, cal dir-ho, més fàcil quan qui tens davant és un liberal i no un conservador. Ja ho he dit algun cop però no em cansaré de repetir-ho: ens cal un partit liberal. Calma! no m'hi afegiré pas. Però crec que ens cal un aclariment en l'estructura política d'aquest país. Un partit que tregui els Sevilla, Solbes, etc. del PSOE i els hi permeti reprendre els seus inicis socialdemòcrates. Un partit que atregui als Piqué, Gallardón, Pimentel, Villalobos del PP i tregui la careta de centre al més feixista dels grans partits de dreta europea.
.
Soc d'esquerres i ecologista per sistema, però si fos de dretes jo seria liberal... i canista de debò.

7 Comments:

At dijous, de maig 17, 2007 10:06:00 p. m., Blogger Ramon Armengol said...

Jo, quines coses mes extrañes que fas

 
At divendres, de maig 18, 2007 4:26:00 p. m., Blogger Alberto said...

Comparteixo totalment amb tú la teva reivindicació, amic Tomaquera. jo també penso que fora bó per la salut de la nostra democràcia que hi hagués un partit liberal seriós al nostre país (i a l' altre). De fet, penso que per disputes ideològiques obvies que s' han arrossegat desde fa molt de temps, per la tradició recent de la dreta del nostre país associada inexorablement al franquisme i per prejudicis mutus, ens hem negat a trobar-nos quan, de fet, socialistes (nosaltres, els de debò, però també els altres) i liberals compartim no poques idees. En comptes de fer front comú en aspectes en que podem estar d' acord ens hem estat barallant sempre i això, al final, ens ha perjudicat. O, millor dit, ha perjudicat als sectors que es podien haver vist afavorits per les nostres aliançes puntuals (el col.lectiu homosexual, per exemple). Al final, tampoc ha ajudat que en el seu cas tingués més pes més la devoció per l' economia liberal que no pas per les llibertats personals. En qualsevol cas, un partit liberal propi i diferenciat dels conservadors ens permetria aquestes aliançes puntuals i, de retruc, afebliria al PP, demostrant que qui talla el bacallà en aquell partit són els conservadors, per molt que Rajoy s' autodefineixi com "de centre liberal".

 
At dissabte, de maig 19, 2007 5:30:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Ampliando círculos de amistades? Juas! Cualquiera día de estos me confesarás que te has pasado a CIU, jajaja

 
At dimarts, de maig 22, 2007 2:38:00 p. m., Blogger la tomaquera said...

També té una part negativa... que el PSOE s'estimi més pactar amb els liberals que amb nosaltres...
No todos los dias son domingo

 
At dimarts, de maig 22, 2007 6:47:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Tócate las pelotas, ahora quieres un partido liberal. Tal y como se encuentra la hegemonía cultural y social en el Reino de España, encima quieres un partido liberal. Un centrista a lo Bayrou......para que todo el voto burguesete y moderado, modernillo y moderado, pseudoyuppy y moderado, posmoprogre y moderado, consumista gay y moderado, cocaínomanoartístico y moderado, cosmopolita de saldo y moderado...que vota PSOE encuentre su espacio vital y a joderla. Mayorías liberal-conservadoras o social-liberales pa los restos. Es la economía amigo ecolo, es la economía lo que importa.......
Que uno más uno no suman siempre dos en política.
Lo único bueno bajo mi prisma de republicano autonomista responsable es que el nacionalismo pesebrista dejaría de ser la bisagra tocacojones....pero ya me dirás...el que no se consuela es porque no quiere.

 
At dijous, de maig 24, 2007 2:55:00 p. m., Blogger la tomaquera said...

Igual es lo que nos merecemos, pepiño, igual es lo que se merece este país de Factor X y mira quien baila.
Al menos los jugadores serían claros. Las cartas sobre la mesa. La caverna en la esquina.
Y quizás así la izquierda nos quitamos el comodín-muleta autocompasivo de "es que yo he sufrido una guerra" y nos dedicamos a explicar mejor lo que queremos hacer.

 
At dimecres, de maig 30, 2007 12:22:00 p. m., Blogger LALO PLATA said...

Lúcido has estado amigo Tomaquera.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home