La Tomaquera

La Tomaquera no s'aguanta sola. Ves quina inutilitat de planta, que de tan domesticada ja no dóna fruït sense que li donin canya. Però ja és això. Cal cuidar i donar canya a les coses que es volen. Aquest blog no pretén més. Rajar de tot plegat sense perdre les ganes per treure'n fruït. Hi esteu convidats i convidades.

dijous, d’octubre 19, 2006

La pell fina


En aquest pais la gent té la pell molt fina. Durant molts anys s'ha parlat del seny català, de l'oasi de la política catalana.
I be que ho semblava, mentre governava la dreta i l'esquerra exercia de responsable oposició.
Però la dreta van perdre ("És com si ens haguessin fet fora de casa" que deia la Ferrusola), i l'oasi es va desertificar. El seny va donar pas a la mala llet, a la mentida i a la desqualificació gratuïta.

Però l'esquerra ha de seguir sent impoluta i exemplar. L'esquerra no pot caure en això, l'esquerra ha de posar l'altra galta, l'esquerra és gilipolles!

Ja n'hi ha prou. La retirada de la campanya "Folla't la dreta", de Joves d'Esquerra Verda és un exemple del "doble rasero" amb que es mesuren les activitats polítiques.

El subnormal del senyor Cuní ha entrat a sang i fetge (la voz de su amo), Catalunya Ràdio ha posat el crit al cel perque la frase tenia una falta d'ortografia (no us escandalitzareu per que la gent es quedi al carrer, no...) i un llarg etcètera que demostra que ser periodista és, pasada la nota de tall per entrar a la facultat, la cosa més fàcil del món.


Al pan pan y al vino vino.

I dilluns Miralles acusant a CiU d'haver repartit mil milions de pesetes a "escoles pijes". Si, senyor!! Les coses pel seu nom!

Altre motiu per votar ICV-EUiA. Descaradament d'esquerres!!

18 Comments:

At dijous, d’octubre 19, 2006 9:45:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Això del preservatiu no és nou .. Recordo que fa uns anys, al centre d'oci Parc Vallès de Terrassa uns militants anaven repartint d'això, però sense instruccions d'us com porten aquesta vegada :)
Si no recordo malament eren molt semblants a aquests.. però del PSC!! Ai senyor, això deu ser perquè els de la diestra són mes religiosos i no poden fer us d'aquestes marranades per fer campanya ;)

 
At dijous, d’octubre 19, 2006 10:12:00 p. m., Blogger la tomaquera said...

Ahí l'has dao!

La veritat és que fer servir condons per alguna campanya (electoral o no) se remonta a la novhe de los tiempos. Lo interesante es el eslogan, que nos lo han mchacao vilmente.

Qué pasa? que el Cuní no folla? Lo hace a pelo?

 
At divendres, d’octubre 20, 2006 9:01:00 a. m., Anonymous Anònim said...

Jo no trobo normal que la gent s'escandalitzi per aquesta campanya.. que és agresiva? D'acord. Que és irreverent? D'acord també. Però altres campanyes també ho han estat (que potser la de CIU no ho és?) i no ha passat res... Però es veu que hi ha certes paraules no són políticaments correctes...

Jo trobo fantastic que les esquerres donin canya, i quanta més, millor. Hi haurien de donar molta més, de fet. Pel meu gust, l'esquerra sempre ha estat molt tova (un poco pánfila) fent oposició...

 
At divendres, d’octubre 20, 2006 10:13:00 a. m., Blogger LALO PLATA said...

Elena ahí l'has dao. (como mola asé fartas d'urtografía).
Al joven lo que es del joven.
Falta cintura en ciutat...

 
At divendres, d’octubre 20, 2006 10:34:00 a. m., Blogger Qualcosa di Sinistra said...

Quina cosa pot fer més arcades que el Sala Martín fent-li la rosca al Mas? El Carod fent-li la rosca al Sala Martín! Més info a la 27 Divisió

 
At divendres, d’octubre 20, 2006 12:54:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Doncs a mi em toca els collons que la prova del caràcter "descaradament d'esquerres" d'ICV/EUiA sigui posar una paraula malsonant en un slogan. Potser seria preferible saber quina diferència hi ha entre que ICV/EUiA estigui al govern de l'Ajuntament i de la Generalitat i que no hi fós, o si algun cop hi haurà alguna mesura suficientment de dretes com perque es planti i abandoni un govern en el que participi...

 
At divendres, d’octubre 20, 2006 2:06:00 p. m., Blogger la tomaquera said...

En cap moment he dit que LA prova del caràcter descaradament d'esquerres sigui aquesta frase.

Demagògies les justetes i per al Mas i les seves propostes sobre immigració.

Per a les propostes programàtiques tens la web d'ICV, el blog de l'Andrés, el blog de la candidata o et pots passar per alguna de les paradetes que la coalició té en molts carrers de Catalunya.

Aquest és el meu blog i poso el que em rota (ups! perdó per la paraulota)

 
At divendres, d’octubre 20, 2006 2:26:00 p. m., Anonymous Anònim said...

De la mateixa manera que tu tens dret a posar el que et rota en el teu blog, crec que jo tinc dret a criticar el que em sembla criticable d'ICV/EUiA (i si t'ha semblat que et volia ofendre a tu personalment, no era la meva intenció).

No són les propostes programàtiques el que em molesta, és la dissociació entre el que dieu i el que feu en els governs.

En aquest cas concret, que estigueu orgullosos d'actes tan absolutament innocus com posar un 'folla' en un slogan em molesta, i no crec que això sigui demagògia.

Per suposat, em queixo i critico perquè encara m'importeu algo. No se m'ocurrirà anar a un blog socialista o convergent o d'erc a dir res, no...

 
At divendres, d’octubre 20, 2006 2:56:00 p. m., Blogger la tomaquera said...

Faltaria més! Aqui es ve a debatre i aportar les pròpies opinions. De fet, un blog on tothom diu el mateix es fa monòton.

No m'has ofés en absolut. No soc "ofendible".

I estem orgullosos de poder dir les coses pel seu nom, de deixar el llenguatge sovint massa correcte i allunyat de la majoria de la gent. I això tampoc em sembla demagògia.

Soc plenament conscient que una cosa és el programa i altra el que es fa. Però crec que és injust demanar que ICV pugui imposar tot el seu programa en una coalició on és el partit petit.

On esta la frontera? Què és admisiisble quan ets el partit petit? Val la pena empassar-te segons quines coses per poder portar a terem algunes polítiques pròpies?
Són preguntes que em faig constantment, però crec que cal valorar-ho tot de la següent manera:

- S'ha millorat (i MOLT) en 3 anys l'obra de CiU en 23?
- S'ha acomplert la major part del Pacte del Tinell?
- Malgrat el soroll mediàtic, l'assetjament de CiU, el "cimentisme" del PSC i les cabòries d'ERC, s'han portat endavant polítiques d'esquerres?

Jo crec que la resposta és si. I per aixó voto el que voto i milito on milito.

I quan vulguis ho parlem amb un cafè pel mig (no és una amenaça)

 
At divendres, d’octubre 20, 2006 6:22:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Bueno, jo també puc fer preguntes semblants: no és possible que en algun moment dels darrers vint-i-pico anys hagués anat bé deixar el govern municipal davant decisions polítiques inacceptables? no podria haver fet més el vostre partit per millorar l'actuació urbanística de l'ajuntament? no creus que l'eternització de l'aparell socialista (i vostre) en l'ajuntament de Barcelona també ha portat a alguns dels mals (amiguismes, etc.) dels governs de CiU?

Però, d'acord, tot això seria discutible. Amb el que no puc estar d'acord és amb que posar 'folla't a la dreta' en un slogan sigui dir a les coses pel seu nom. Clar que tots voldríem això i que la gent parlem així però és això el que la gent vol sentir de vosaltres? no és probable que molts, enlloc de pensar 'ei, sí que són d'esquerres de veritat', pensin 'ja en tenim prou amb els estirabots del Carod Rovira, gràcies, em quedo a casa i ja votaré un altre dia'? I això també seria discutible (si era un slogan efectiu o no) però el que em sembla totalment desencertat és estar orgullós d'un eslogan simplement perque diu la paraula 'follar'.

 
At dissabte, d’octubre 21, 2006 6:53:00 p. m., Blogger el duende en la luna said...

1-Us felicito per la campanya, s'ha de ser valent i vosaltres ho heu estat. L'enhorabona, ara encara amb més força dipositaré el meu vot el dia 1.
2-El verb FOLLAR no és tan greu, és un verb i prou, no passa res.
3-No es pitjor dir que els musulmans ens han de demanar perdó per haver invaït Espanya en tiempos de Isabel la Católica....o dur-nos a una guerra? o la última moda, elaborar el carnet del bon inmigrant? Jo crec que aquests si són motius per censurar o dur-nos las mans al cap.
4-He aquí mi mensaje del día: Folla't a la dreta, o cap a la dreta, cap a l'esquerra, cap amunt o cap avall, però si us plau, fes-ho bé, amb respecte i amb caputxeta, agust amb qui vulguis o amb quants/es vulguis, que de MALFOLLATS I MALFOLLADORS ja n'hi han prous al món, i així van les coses....

 
At diumenge, d’octubre 22, 2006 1:23:00 p. m., Blogger Aina Vidal said...

Alfred, si n'estiguessim tant orgullosos no l'hauriem retirat.

Els condons no eren més que un matrial secundari i desprès de passar pel boom mediàtic estaven actuant com a un impedimant per a que arrivessin les nostres propostes i el nostre programa. A més tenia un to clarament diferenciat de la campanya d'ICV i era perillos veient tot el que els opinatres estaven fent amb la nostra campanya. No era una campanya per ofendre a ningú en particular, sinó per confrontar l'eix esquerra-dreta.

Ah, i no té cap falta d'ortografia, "follar" és un verb transitiu per lo que no porta complement directe. És una exepció. "Folla't A la dreta", per tant, és correcte.

Si, si, la gent té la pell molt fina tomaquera.

 
At diumenge, d’octubre 22, 2006 5:19:00 p. m., Blogger el duende en la luna said...

Fe de erratas: los musulmanes no invadieron España en tiempos de Isabel la Católica, sino bastantes siglos atrás.
Si acaso matizar que fue dicho reino que los acabó expulsando, a ellos y a los judíos...

 
At dilluns, d’octubre 23, 2006 8:16:00 a. m., Anonymous Anònim said...

Run lola run: "estem orgullosos de poder dir les coses pel seu nom" deia La Tomaquera. I jo el que dic, i per les respostes sembla que no s'ha entès, és que al que a alguns de vosaltres us sembla valent, agosarat, fins i tot agradablement provocatiu, a mi em sembla simplement un error, que la reacció negativa de possibles votants d'ICV/EUiA (que és el que importa) no ve d'escandalitzar-se sinó de pensar que això són focs d'artifici, que més val fermesa política que no campanyes lingüísticament provocatives.

El duende: em temo que el teu vot seguirà sent un sol vot, per molta força que hi posis. No es tracta de comparar amb el que diuen altres partits als que no ens plantegem votar sinó de què fer per a que aquesta coalició aconsegueixi més vots. No descafeinar el missatge ni renunciar als principis però sí demostrar més radicalisme amb els fets que amb les paraules.

I crec que ja està bé d'aquest tema, no insistiré...

 
At dilluns, d’octubre 23, 2006 3:15:00 p. m., Blogger el duende en la luna said...

A Alfred: el tema dels condonets ha estat el debat dels darrers dies i en la meva modèstia opinió et diré que molta gent que estava indecisa ara votarà ICV.
Si, el meu vot només val per un, però hi compta.

 
At dimarts, d’octubre 24, 2006 7:39:00 a. m., Blogger la tomaquera said...

M'afegeixo a la opinió de l'Alfred: no insistiré en si era bona o no la campanya del condó.

Properament... L'anàlisi del document notarial de CiU...

 
At dimarts, d’octubre 24, 2006 10:20:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Val més que la tinguin fina que freda.
I amb la retirada, ara no follen ni uns ni altres, cagum l'olla!

 
At dijous, d’octubre 26, 2006 12:16:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Me encantó la propaganda de los ex compañeros la de jambi, entiendo la retirada más bien como un mal menor táctico, y finalmente: aplaudo el uso de ese lenguaje coloquial y de la calle sin que nadie se despeine.
Esto viene dado que el senyor Tomaquera recordará, como yo, cierto Jovent con la portada "El pais va de cul" allá por 1994, y el revuelo que causó sólo porque salía un inocente trasero femenino.
Lo de los preservativos es algo viejisimo, por otro lado. Y el eslógan es una evolución del "Preservate de la derecha" de los colegas de IU-Malaga, hace ya unos añitos.
Por lo demás, Artur Mas, cuya coalición esta rotundamente en contra de conceptos como la Mestressa de Casa ni está influido por la iglesia catalana, tildó la campaña de "sexista". Gracioso el tipo, collons.
Saludos y tal cual

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home