La Tomaquera

La Tomaquera no s'aguanta sola. Ves quina inutilitat de planta, que de tan domesticada ja no dóna fruït sense que li donin canya. Però ja és això. Cal cuidar i donar canya a les coses que es volen. Aquest blog no pretén més. Rajar de tot plegat sense perdre les ganes per treure'n fruït. Hi esteu convidats i convidades.

dilluns, de maig 29, 2006

La percepció del problema


El Periódico:"Una explosión en un laboratorio del Vallès Occidental causa quemaduras graves a dos personas"

Segons l'enquesta del CIS del passat mes d'abril els 3 principals problemes d'Espanya són, en aquest ordre, l'atur (49%); la immigració (29.8%) i el terrorisme (24.9%).
Fins on conec l'atur no provoca morts. La gent que mor en el camí a les costes espanyoles no és un problema d'immigració in estrictu sensu. Més aviat estem davant d'una situació política i econòmica desastrosa als paisos d'origen. I el terrorisme, sense voler menystenir la tragèdia de l'11-M, cal veure que en els darrers anys el nombre de víctimes per terrorisme ha estat quasi nul.
El terrorisme que més actua al nostre pais és l'empresarial. Aquest si que funciona! A diari podem llegir (en petits articles a una cantonada del diari) notícies sobre accidents laborals. Accidents que en la major part dels casos demostren la manca de mitjans en prevenció i salut laboral. Per tal de treure majors beneficis les empreses juguen amb la vida de la gent que hi treballa. Per no parlar d'horaris, conciliació de la vida laboral i familiar, salari, etc. El conjunt d'aquestes condicions és percebut a l'enquesta del CIS com a important pel 10% de la gent enquestada, a la 7a posició i molt per sota de la inseguretat ciutadana.

Per informar-se:
http://www.ccoo.cat/slaboral/