La Tomaquera

La Tomaquera no s'aguanta sola. Ves quina inutilitat de planta, que de tan domesticada ja no dóna fruït sense que li donin canya. Però ja és això. Cal cuidar i donar canya a les coses que es volen. Aquest blog no pretén més. Rajar de tot plegat sense perdre les ganes per treure'n fruït. Hi esteu convidats i convidades.

dimecres, de novembre 22, 2006

Perlas de la derecha rancia (II)


Un mail que m'ha arribat:
"Pels que encara no saben el què pensa la gent de Ciutadans – Partido de la Ciudadanía aquí podeu llegir fragments literals de l’article d’Antonio Robles, número 3 de la candidatura de Ciutadans per la província de Barcelona i diputat al Parlament de Catalunya.
Aquest article el va escriure en el periòdic digital Libertad Digital, editat per Federico Jiménez Losantos. Segons l’autor les avaries de Renfe no haurien de ser notícia i només ho són per una campanya nacionalista catalana. Com qui no vol la cosa aprofita l’article per insinuar que Catalunya és un règim totalitari i ho compara directament amb l’apartheid de Sud-àfrica.

Sobre les 52 avaries de Renfe en 60 dies que deixen sense servei ½ milió de persones:“La cosa llamaba la atención por lo intrascendente. Uno no podía dejar de preguntarse, ingenuamente, a que venía tan súbito interés mediático por un tema, aparentemente, tan escasamente noticiable.”

Sobre la suposada campanya nacionalista a tota la premsa:“El procedimiento es fácilmente detectable. Lo utilizan todos los regímenes totalitarios: se absolutizan determinadas noticias mientras que otras se silencian.”

Si hemos de creer en nuestra prensa, de pronto Cataluña se ha visto sometida a algún tipo de fenómeno paranormal de origen desconocido, que ha provocado que repentinamente los ferrocarriles de la RENFE hayan empezado a fallar; las locomotoras se hayan averiado, todas a la vez; los empleados se hayan transformado en personajes siniestros que, como buenos lacayos del imperialismo español, tornan en testigos insensibles del padecimiento de los sufridos usuarios.”
Es veu que el Sr. Robles no deu utilitzar gaire el transport públic, ja que vol equiparar les incidències de Renfe amb les dels FGC:“Pero, alto ahí, el caos no afecta a toda la red, únicamente a la que depende de España. Milagrosamente, los Ferrocarriles Catalanes y el Metro de Barcelona han escapado a esta ola de desastre. Sus retrasos y averías no han sido consideradas como noticiables por unos medios de comunicación volcados en relatar la catástrofe de la RENFE.

Ara ja directament compara Catalunya amb l’apartheid sud-africà:“La técnica es bien conocida. Se usó, con éxito, por ejemplo, en la Sudáfrica del aparheid: un blanco es agredido por un grupo de negros, en titular a ocho columnas; un negro es agredido por un grupo de blancos, pequeña nota en página impar. Se trata de manipular, de crear estados de opinión artificialmente para, una vez creados, ponerlos al servicio de nuestros intereses.”Segons ell que cada dia arribem tarda a la feina i als estudis per culpa del mal servei de Renfe és un estat d’opinió artificial.
Aquí podeu consultar l’article sencer perquè comproveu que és totalment verídic:

Ens agradaria saber si l'Albert Rivera, que surt tan moderat per TVC, està d'acord amb totes aquestes afirmacions dels seu company de partit. És bo que es vagin traient la careta i tothom sàpiga qui són realment aquesta gent de Ciutadans."

6 Comments:

At dimecres, de novembre 22, 2006 10:01:00 p. m., Blogger Alberto said...

El problema, amic Tomaquera, és que primer han de saber ells que és el que volen ser quan siguin grans. Penso que no ho tenen gens clar i, a més, tinc la impressió que la seva militància és massa heterògenia i hi ha sectors més moderats, provinents de la socialdemocràcia, que conviuen amb sectors més dretans. Ja veurem com es van definint a mida que s' hagin de posicionar en temes que no siguin el de la llengüa.

Dit això, vull aclarir que, si bé em sembla que poden esdevenir una experiència positiva a la política catalana, en tant en quant són la única força política que defensa el bilingüisme amb valor (el PP no ho defensa amb prou fermesa), cal veure cap a on es volen anar, si cap a la dreta o cap a l' esquerra. El temps ho dirà.

 
At dimecres, de novembre 22, 2006 10:49:00 p. m., Blogger la tomaquera said...

El problema, benvolgut Fabri, és que ni tan sols són defensors del bilingüisme. De ser veritat també defensarien la paritat a TVE o RNE. Són espanyolistes, com l'Albert Riera, amb carnet del PP fins fa ben poc.
Ja veurà, ja... com treguin regidor per BCN l'Aleix Vidal Quadras s'hi apunta. I no em defensis l'ALejo, Fabri, que no n'hi ha ni raó ni veritat...

 
At divendres, de novembre 24, 2006 9:51:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Tomaquera, fundamentalista de la hortaliza, tu le tienes manía al Alejo por ser ingeniero nuclear no por ser más de derechas que Millán Astray.

 
At dissabte, de novembre 25, 2006 10:17:00 a. m., Blogger la tomaquera said...

Apreciado Pepe, cuanto tiempo...

Yo le tengo manía a Alejo por todo. Por le feo, lo vampiro, lo nuclear y lo facha. Es un todo él.

 
At diumenge, de novembre 26, 2006 4:33:00 p. m., Blogger Marçal Girbau said...

Ei nois!! Tota la veritat sobre l'home i la dona al nou post del Pinyol d'Oliva: marsalgirbau.blogspot.com !!!

 
At dilluns, de novembre 27, 2006 10:49:00 a. m., Anonymous Anònim said...

Bon dia, Tomàtic...

Completament d'acord amb la teva opinió sobre el partit dels pallassos Ciutadans... Des del principi em varen semblar més de dretes que altra cosa i amb la bandera del bilingüisme s'emporten molts vots, però ja sabem que el bilingüisme es pot entendre de moltes maneres... i en la seva no trobo cap diferència amb la del PP... Defensar que els pares puguin triar la llengua (català o castellà, evidentment, perquè d'altres llengües que es parlen a Catalunya no les contemplen) és, aparentment, un signe de tolerància (?????) quan sabem que a l'educació és on radica l'inici de la discriminació... Caldria veure, a més, quin és el seu programa en relació a qüestions socials (molt més importants) i que amaguen (casualment?) i quin és el perfil polític i tradició dels seus membres...
Cosas veredes, Sancho....
Petons, guapo, ClaraClaríssima

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home