La Tomaquera

La Tomaquera no s'aguanta sola. Ves quina inutilitat de planta, que de tan domesticada ja no dóna fruït sense que li donin canya. Però ja és això. Cal cuidar i donar canya a les coses que es volen. Aquest blog no pretén més. Rajar de tot plegat sense perdre les ganes per treure'n fruït. Hi esteu convidats i convidades.

dimecres, de maig 31, 2006

La bondat de ser veïns


"Els veïns protesten per les activitats dels joves al carrer"
"Protesta veïnal contra la mesquita"
"La presència d'indigents molesta als veïns"

En els darrers temps s'ha donat una estigmatització dels col·lectius i grups no Standard.Els titulars de premsa exposats abans exclouen a aquests grups de la normalitat, de la comunitat. Què passa? que els joves, els indigents o els musulmans no són del veïnat? no hi viuen allà?
Per altra banda es tendeix a idealitzar als moviments veïnals. Sembla que tot ho fan be.Herència d'un temps no tan llunyà en que aquestes associacions eren els únics mecanismes legals de protesta, el moviment veïnal gaudeix de la confiança en l’imaginari col·lectiu d'aquest país. Com m'apunta en Joan Calderón, franquisme sociològic.
Malgrat això, aquestes associacions ja no són el que eren (para bien o para mal) i s'ha passat, com deia l'Oriol Nel·lo, del "Volem l'institut" al "Salvem la Platja Llarga" i ara al "No a la narcosala".
No deixa de sobtar la manca de sentit col·lectiu més enllà del propi barri o carrer d'algunes d'aquestes entitats. És el que es diu el NIMBY (Not In My BackYard). No hi ha una crítica més enllà de la localització de l'element diabòlic que toca en aquell moment.
La segregació successiva d'aquestes entitats (associacions de carrer), la pèrdua de representació i participació d'aquestes i la menor qualitat en el discurs del moviment veïnal són elements que be mereixen una tomacada. Amb tot el carinyo.

10 Comments:

At dimecres, de maig 31, 2006 1:43:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Este Calderón es un lince, eh??

 
At dimecres, de maig 31, 2006 2:02:00 p. m., Blogger Andrés Querol Muñoz said...

Si observem l'evolució dels tres agents bàsics de l'esquerra al tardo-franquisme i primer post-franquisme (partit, sindicat, associació de veïns) la primera conclusió evident és que l'associacionisme veïnal és el que pitjor a envellit i el que és més agressiu en la seva crítica cap els altres dos. Qué cosas, no?

Afortunadament sempre quedarà el servei d'abonament al sepel·li.

 
At dijous, de juny 01, 2006 2:39:00 p. m., Blogger Qualcosa di Sinistra said...

QDS is back, tomaquera

 
At dijous, de juny 01, 2006 3:20:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

 
At dijous, de juny 01, 2006 3:20:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

 
At dijous, de juny 01, 2006 3:20:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Des de que estic en aquest "mundillo" (curs 85/86 del segle passat) sento, escolto, i fins hi tot teoritzo sobre el trist paper de les AAVV.

Si mes no estan estancades, no representen als veins i el que es pitjor no articulen cap discurs coherent de barri, no dic que no el tingui, senzillament no l'articulen.

Per posar un exemple; al meu barri hi ha 3 AAVV, i no se el nº de plataformes veinals, totes ambn poca participació, o si mes no amb la mateixa participació, dels mateixos, de fa una pila d'anys.

 
At dijous, de juny 01, 2006 3:22:00 p. m., Anonymous Anònim said...

CONTINUO...

Encara diria mes;

QUE BONICA ES BARCELONA!!!

Despres fan mobilitzacions i ens els mirem desde el balco, o des de la placeta... i es que no es per menys casi sempre les propostes son bàsicament alienes al que ens passa.

Ala ! que nos vemos en el Bona Sort

http://spaces.msn.com/miquelinus/

 
At dijous, de juny 01, 2006 3:24:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

 
At dijous, de juny 01, 2006 4:19:00 p. m., Blogger la tomaquera said...

Miquel, sembla mentida que tinguis blog i vagis copiant comentaris repetits...
Aix...

 
At dijous, de juny 01, 2006 4:54:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Es que a St ANdreu Semos uno's garrulos

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home