La Tomaquera

La Tomaquera no s'aguanta sola. Ves quina inutilitat de planta, que de tan domesticada ja no dóna fruït sense que li donin canya. Però ja és això. Cal cuidar i donar canya a les coses que es volen. Aquest blog no pretén més. Rajar de tot plegat sense perdre les ganes per treure'n fruït. Hi esteu convidats i convidades.

dijous, de juny 08, 2006

El Txernòbil de Montilla


A l'edició digital de la Vanguàrdia podeu trobar el següent article sobre una exposició al CCCB sobre la tragèdia de Txernòbil:

http://www.lavanguardia.es/web/20060607/51269590159.html

No m'agrada repetir tema en dos comentaris seguits, però aquest article -i de ben segur l'exposició- dóna un punt de vista que trobo molt interessant.
"El destino de la vida del planeta y de la humanidad está en manos de políticos que creen a científicos así o a empresarios asá".
Molt em temo que els polítics acostumen a creure als científics que coincideixen amb les empreses, coincidència que facilita enormement la justificació del que sovint és injustificable.
El mateix article apunta que "nuestro ministro Montilla acaba de declarar que "España no puede permitirse el lujo de prescindir de la energía nuclear".
Per més coneguda que sigui l'afició del xicotet de Cornellà pel ciment i el desenvolupisme, no deixa de fer por tanta irresponsabilitat i manca de criteri científic. Criteri científic independent, vull dir.
I mentrestant Endesa va fent gestos de bonrrillisme cap a Catalunya, patrocinant la reforma i il·luminació del Monestir de Montserrat, tòtem del català del carrer.